Alle Koekebakkers verzamelen!!!

Zondag 7 september, was het zover! De dag waar wij (hondenliefhebbers) allemaal zo naar hebben uitgekeken de “Dogs for Dogs Beach walk” in Noordwijk. Georganiseerd door Peter Koekebakker, Monique en Leon de Zwart en door de vrijwilligers van “Animal in Need” (animalinneed.com).

Ik ben in aanraking gekomen met “Animal in Need” ongeveer een jaar geleden via Facebook. Naast ons Moosje wilden we heel graag nog een klein hondje erbij. Een aantal Facebook vriendinnetjes attendeerde mij op de Facebook pagina van “Animal in Need SCF”. En ik was op slag verliefd op deze organisatie. Ontroerende verhalen van dieren, die als een stuk vuil achtergelaten worden en vervolgens helemaal opgelapt worden om daarna plaats te kunnen nemen in een gouden mandje voor een tweede welverdiende kans! Natuurlijk zag ik ook beelden, waarvan ik niet kon slapen, want wat een leed zie je dan. Elke avond zat ik te scrollen op het internet, want ik wilde een klein hondje naast Moosje. En ineens zag ik “Sumi” een klein wit dropje, die mijn hart online veroverde.  Ik ben meteen in de telefoon “geklommen” en ik kreeg uiteindelijk Diana Bloemsma aan de telefoon, zij is ook vrijwilliger bij “Animal in Need” en is een Nederlands gastgezin voor “Animal in Need”. Sumi was al in Nederland. Er zou eigenlijk al iemand komen kijken naar Sumi, maar tijdens het telefoongesprek, wat ik had met Diana mailde diegene om te zeggen, dat ze toch niet kwamen. Joepie, wij stonden als eerste op de lijst. Vijf dagen later zaten we bij Diana en haar gezin thuis en de klik was er meteen en binnen een uur zat de kleine Sumi achterin de auto op weg naar Amsterdam! En bij de geboorte van een nieuw kind, hoort uiteraard een telefoontje van je moeder: “Hebben jullie Sumo al opgehaald?” Sumo?: als in “groot” als in “worstelaar”… Je begrijpt de naam Sammie was geboren. Sammie is inmiddels een half jaar bij ons en is een ontzettende lieve kleine schat, heel aanhankelijk en hij en Moosje zijn onafscheidelijk geworden! Tot zover even mijn persoonlijke kennismaking met de Stichting.
De grote man achter “Animal in Need” is onze held Peter Koekebakker. De geredde herplaatste hondjes noemen we dan ook “Koekebakkers!”. En er waren er een hoop vandaag, zeker 235 “Koekebakkers” met hun trotse verliefde baasjes. En uiteraard net als ik, wilde iedereen Peter een dikke knuffel geven en met onze eigen “Koekebakker” en Peter op de foto! Er stond een enorme rij voor Peter. Zo leuk om te zien. En als een echte “Rockster” poseerde Peter met ons en luisterde naar onze verhaaltjes over onze hondenkinderen. Na de “meet and greet” met Peter, begon de “Dogs for dogs Beachwalk” met een kort welkomstwoord van Peter en medeorganisator Monique. En zo grappig we stonden allemaal op een “kluitje”, alle honden dichtbij elkaar en er was geen onvertogen “blaf’! Alle honden waren lief tegen elkaar, fantastisch! De Beachwalk kon beginnen! Er werden nog wat poepzakken uitgedeeld en met een flesje water op zak voor de honden vertrokken we! En wat een prachtige dag, de zon scheen en allemaal vrolijke gezichten en snuiten! 5 kilometer wandelen langs het Noordwijkse strand met de hondjes. En ze waren er in alle soorten en maten, zo leuk! Moosje, ons Boomertje, vond het heerlijk, maar Sammie had het na 1 kilometer al gezien en werd een beetje narrig dus zijn wij terug gegaan en hebben gewacht op de terugkerende “Koekebakkers”! Na de Beachwalk was er een loterij En net als op een echt VIP feestje kregen alle honden ook nog een goodiebag mee naar huis!!!! Gelukkig is er 3400,00 euro opgehaald, een fantastische opbrengst, waar weer heel veel hondjes van kunnen eten. Maar er is nog zoveel meer geld nodig. 600 honden zitten in het asiel van Peter Koekebakker en elke dag komen er weer hondjes bij en gaan er gelukkig ook hondjes naar Nederland en andere landen om een nieuw leven te beginnen.

Ik ben zwaar onder de indruk van deze dag, maar ook van het werk van alle vrijwilligers van deze Stichting, met voorop Peter Koekebakker. En elke euro is er een, dus mocht je willen doneren en steunen, een eenmalige bijdrage is van harte welkom NL14 RABO 0102 6440 39 t.n.v. Animal in Need.
En uit eigen ervaring kan ik je ook aanraden, kijk eens op de website van “Animal in Need” (animalinneed.com) mocht je een hondje willen, er zijn er nog zoveel op zoek naar het mandje bij jou in de woonkamer en ze verdienen het zo! En ik heb t vandaag zelf mogen ervaren, dit zijn stuk voor stuk zulke lieve honden! Ik zeg: DOEN!
En om met Peter Koekebakker’s eigen woorden te eindigen: “Het was een top dag voor mens en dier!”
Een korte uitleg voor degene die niet weten wat deze stichting doet:

De Stichting Second Chance Foundation Nederland (SCF) probeert in algehele zin het recht van de dieren in Spanje te beschermen en de plaatselijke bevolking van dit recht bewust te maken. De Stichting SCF zet zich specifiek in voor de verlaten, ongewenste en mishandelde dieren in de omgeving van de plaats La Linéa de la Conceptión, een plaats gelegen aan de Engels-Spaanse grens bij Gibraltar. De stichting doet dit door het in 2005 opgerichte particuliere asiel in La Linéa op allerlei wijzen te ondersteunen. De dagelijkse leiding over het asiel, en sinds maart 2010 over de “perrera” (het voormalige gemeentelijke dodingsstation voor gevonden honden), is in handen van de Nederlander Peter Koekebakker. Hij is ruim 20 jaar woonachtig in Spanje en heeft naast zijn werk als antiquair/brocanteur het beheer over het asiel, samen met een klein team medewerkers.